Снимка: Pixabay/Janmarcustrapp

Тежка вечер на Балканите - в Белград убиха брата на босненски вицепремиер, а в Скопие загина певец от албански произход.

37-годишният Георге Миятович, брат на вицепремиера в правителството на Федерация Босна и Херцеговина и министър на развитието и предприемачеството Воин Миятович, е бил убит вчера в Белград. Това съобщи министърът на вътрешните работи Ивица Дачич.

Той е издъхнал след побой от двама хулигани в детския парк във Вождовац, съобщи Н1.

"Снощи около 18-19 часа полицията получи обаждане, че има сбиване, отидоха на адрес в община Вождовац, намериха ранения мъж и съпругата му. Откараха го в болница, където почина", каза Дачич пред TV Blitz.

Той добави, че преди това синът на Миятович се е оплакал, че са му откраднали топката и е имал проблем с двама мъже. Дачич подчерта, че се установява дали е починал в резултат на побой.

"Аутопсията ще потвърди, лекарите казват, че е имал и епилептични припадъци", каза той.

Вчера синът на Миятович се оплакал на баща си, че младежи го тормозят в парка. След това Миятович отива при тях и след кратък разговор младежите го нападат и пребиват.

Той е приет в болница в тежко състояние, където е починал от нараняванията си.

Междувременно македонски певец от албански произход бе застрелян след сбиване в Скопие.

Жертвата на нощната стрелба е 29-годишният Амар Исмани, известен сред по-.младата публика, обичаща естрадата.

Инцидентът е станал на бул. „Никола Карев“. Стрелбата е била предшествана от масов бой.

Предприети са мерки за разследване на случая и разкриване на извършителите на убийството. Има още един ранен, който е настанен в болница без опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase