Снимка: БГНЕС

В Гърция възрастен мъж е помогнал на полицията за залавянето на двама българи, които опитали да го измамят по телефона, предаде БНР.

86-годишният мъж, жител на град Пела е получил телефонно обаждане от измамници, че дъщеря му е катастрофирала и е в тежко състояние. Поискали му 15 000 евро, за да ѝ се извърши спасителна операция.

Оказало се, че преди минути дядото е разговарял с дъщеря си и така се досетил за измамата. Запазил самообладание и отговорил положително. Казал на измамниците, че до два часа ще събере парите и си направил среща с телефонните измамници, за да им предаде сумата. В същото време подал и сигнал в полицията в град Пела за случилото се.

На място пристигнал екип униформени от отдела за борба с организираната престъпност. Арестувани са двама българи с белязани пари. Това съобщава гръцката полиция, като благодари на възрастния човек за проявената съобразителност и помощ при разбиване на престъпна група.

Жителите на града и предимно възрастните хора са информирани на специални срещи от опитни полицаи за начините на действия на престъпните групи, които изнудват възрастни хора, казал пред полицаите съобразителният гражданин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase