Снимка БГНЕС, архив
fallback

От началото на март в Гърция е в сила закон за конфискуване на автомобили при шофиране с много висока скорост.

Мярката се налага при превишаване на допустимата скорост с 60 километра в населени места и със 70 километра извън тях. При шофиране по магистралата с 220 километра в час водачът отново остава без автомобил. Сред засегнатите от мярката има и чужденци, предава БНР.

Първите отнети коли вече са пуснати на търг. При продажба с 70% от получената сума за колата се финансира фондът за сигурност на движението и 30% са за местната организация на полицията.

"Трябва да се промени мисленето на шофьорите", коментират специалисти по пътна безопасност. Според националната статистическа агенция Елстат основната причина за катастрофите в Гърция с фатален край е високата несъобразена скорост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Pora

преди 1 месец

Решението е едно - фабрично ограничаване на максималната скорост на 120/140 км - това ще реши всички приблеми!

26

Алито от София

преди 1 месец

Който ходи у Гърция да му мисли, тези гадни и подали племена не заслужават да ходим там на море и да и подържамме икономиката, а трябва да се оправят цени и качество на нашето черноморие и да си ходим там да си цакаме карти и да се наливаме с бира на плажа

25

Анонимен

преди 1 месец

Нашите вместо да ни обясняват как нямало вече места за отнети коли да вземат пример от гърците. Продават таралясниците и парите отиват за нещо добро.

fallback