Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Един човек е убит днес при въоръжено нападение срещу църква в Истанбул, предават турските телевизии ТРТ-Хабер и НТВ.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая посочи, че стрелба е открита от двама маскирани нападатели по време на богослужение в храма „Санта Мария“ в квартал Саръйер. Атаката е извършена в 11:40 ч. местно време (10:40 ч. бълг. време).

В района са изпратени много полицейски екипи и линейки.

Нападателите са успели да избягат. Предприета е широкомащабна акция за залавянето им.

Силно осъждаме това подло нападение, каза министърът на вътрешните работи.  (БТА,Нора Чолакова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

До 14

преди 3 месеца

Безсрамнико чуждопоклоннически. И да стотици хиляди християни приеха исляма по време на Османско, за да не плащат големи данъци, и техните деца бяха вземани и потурчвани. И да това донесе безброй етнически конфликти на Балканите, някой от които все още не са загаснали.

16

До 15

преди 3 месеца

Безсрамнико чуждопоклоннически, тя вярно кокошката на комшията е патица ама... Преди 10 години в Турция убиха мюсюлманин който е приел исляма, преди 15 години в Турция заклаха католически свещеник! Аз също съм Католик и се радвам че живея в най-толерантната и равноправна държавна Балканите! Османците първи показаха на света какво е геноцид, когато Абдул Хамид започна гоненията срещу Арменските християни, впоследствие за 30 години загинаха 2 млн. от тях!

15

Анонимен

преди 3 месеца

От стотици години католические,православните,протестанските църкви,синагогите и джамиите са свободнодостъпни.Никой не може да наруши религиозната хармония в Тюркийе! Това не е бг,където от стотици години най грубо се нарушават правата на малцинствата!Забраните и издевателствата,асимилациите са държавна политика!Турската полиция е една от най добрите в света,2-3 дена и извършителите ще бъдат заловени и ще си понесат заслуженото наказание!Просто следете новините! Точка по вьпроса!

fallback