Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двегодишно дете от Кичево е починало след нанесен побой от баща му, срещу когото е започнало досъдебно производство, съобщават медиите в Северна Македония, цитирани от БТА. Според говорителя на МВР Охрид Стефан Димовски от 2011 г. до миналата година 30-годишният баща има 50 криминални обвинения за кражби и грабежи, два пъти е осъждан и изтърпял ефективни присъди. Мъжът получава социални помощи, в семейството има 7 деца и до този момент в полицията или Центъра за социални грижи от Кичево няма подадени сигнали за домашно насилие.

Побоят над двегодишното момиченце се е случил на 18 декември късно вечерта, а детето е било закарано в болницата в Кичево със счупен череп, кръвоизлив в мозъка и счупени ребра, а от там е било транспортирано до клиника в Скопие, където е починало на 8 януари, съобщава телевизия Телма.  

При разговор с полицаите майката заявила, че детето се е ударило по време на игра и засега срещу нея няма образувано производство, а по-нататъшни мерки ще бъдат взети след консултация и указания на прокуратурата, а бащата е в затвора в Битоля с постановена мярка арест за 30 дни, допълват медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase