Снимка: Pixabay/Lenzatic

Задържаният 61-годишен Любен Григоров от Босилеград е притежавал гигантска шпионска мрежа на територията на Сърбия, която заплашва сигурността на страната.

С това впечатление остава читателят днес прелиствайки официоза на режима на президента Александър Вучич вестник "Политика", предаде БГНЕС. Според "разкритията" на изданието Григоров "разполагал с голям финансов ресурс, агентура, в която е имало както цивилни, така и военни лица, местни политици и публични личности". Григоров получавал лично задачите си от България и имал за цел да разузнава основно за състоянието на Четвърта бригада на сръбската армия. А получената секретна информация е разменял с агенти от НАТО, както и с албански шпиони.

В статията се прави пряка връзка и с конфискуваните книги на Едвин Сугарев миналият месец, както и с недопускането му в Западните покрайнини. Изданието с удоволствие подчертава, че има повдигнато обвинение за "национална, етническа и религиозна омраза и нетърпимост срещу председателя на Българския културен център в Босилеград Иван Николов.

"Политика" имала данни, че "сръбските служби са открили и идентифицирали не само Любен Григоров, но и голям брой други лица, които са били част от българската шпионска мрежа, която е действала не само в Босилеград, но и в околностите. "Очакват се нови арести" поради съмнението, че мрежата на Григоров не е действала само за България, но и за НАТО, нейните разузнавателни агенции и шпионски операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase