Снимка: БГНЕС

Републиканският хидрометеорологичен институт на Сърбия предупреди, че в планините вали сняг, а с понижението на температурите дъждът преминава в мокър сняг в по-ниските райони.

Сърбия съобщава за силен снеговалеж в югозападната, южната и източната части, където в по-ниските и хълмисти райони сравнително бързо се образува снежна покривка от 5 до 20 сантиметра, а в планините над 30 сантиметра. В тези части на страната е в сила оранжев код.

В Хърватия метеоролозите издадоха червен код за отделни заради силна буря с ветрове над 130 километра в час. Времето е много опасно, съществува значителен риск от увреждане на крайбрежната инфраструктура, казват от Хърватската хидрометеорологична администрация. „Бъдете наясно с опасностите, внимавайте и следете последните прогнози за времето. Съветваме обществеността да избягва пътуване и престой в близост до застрашени крайбрежни зони. Има голяма вероятност фериботите да не плават, така че ако пътувате, следете информацията за трафика“, предупреждават властите. Преустановени са и част от фериботните и катамаранните линии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase