Снимка БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви днес от Скопие подчерта колко е голямо значението на Западните Балкани.

Той изтъкна, че не вижда военна заплаха срещу никой от съюзниците на НАТО в региона, но това, което вижда, е нарастване на напрежението в Косово, както и на напрежението в Босна и Херцеговина, съобщи „Локално“.

„Ние сме загрижени за развитието на ситуацията в някои страни от региона, но трябва да се признае силата и значението на НАТО. Ние сме тук от години. Увеличихме присъствието си в Косово и, разбира се, сме предпазливи и следим ситуацията отблизо. Става дума по-скоро за това как да помогнем за стабилизирането на съседните ни държави. Намирам за много полезно да седнем с всички лидери от региона и да докажем и споделим оценките си“, отговори Столтенберг след съвместната пресконференция след неформалната среща на лидерите на НАТО от региона.

Ръководителят на НАТО добави, че Западните Балкани са важни за НАТО и че те са длъжни да помагат за осигуряването на мир и просперитет./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase