Снимка: архив, БГНЕС

Ново предупреждение на Гражданската защита в Гърция. Заради екстремното време в някои части на страната властите затвориха отсечки от ключови пътни артерии. Очакванията на синоптиците са лошото време да се задържи до края на седмицата, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
Днес силни дъждове наводниха градовете Патра и Месолонги. Затворена е магистралата в отсечката Патра - Атина, ползва се обходен маршрут, информират от полицията. Улиците в град Патра и в района са наводнени. Спряно е движението на автомобили. Пожарникари изпомпват вода от приземните етажи на къщи и магазини. Водата отнесе и автомобили.

Очакванията на синоптиците за по-късните часове днес са за екстремно време на остров Корфу, както и в част от континентална Гърция. От утре сутрин дъждове ще обхванат Пелопонес и островите в Йонийско море според прогнозите.

От събота на обяд започват силни валежи в районите до границата с България. След това циклонът се движи към островите в Егейско море. На много места се очакват и градушки. Властите предупреждават фермерите да вземат мерки и да стоят далеч от водни басейни.

Има вероятност за спиране временно на фериботите към островите заради морски бури. Пътниците да се свържат с транспортните компании час преди пътуване.

Пътна полиция приканва водачите към внимателно шофиране и да се избягва пътуване в райони, засегнати от циклона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase