Снимка: БГНЕС

Секс скандал тресе македонската армия, институцията с най-голямо доверие сред гражданите в РСМ. Това разкри депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Драган Ковачки.

Той зададе въпроси на премиера Ковачевски дали знае, че има висши служители, които изнудват за сексуални услуги свои подчинени колеги и дали ще поиска оставката на министъра Петровска за това, че мълчи и с това насърчава подобни прояви? И вторият въпрос към премиера беше кога ще уволни Оливер Спасовски.

„Половината правителство го няма, затова ще насоча въпросите към премиера. Имам два въпроса. В допълнение към явлението плащане в брой и даване на подкупи за мисии в македонската армия има сериозни случаи на злоупотреба със служебното положение и сексуален тормоз на жени офицери и военни от висши офицери. Същите висши офицери в замяна им обещават обучение във военната академия и други облаги. При издирването на основните заподозрени за подобни действия в министерството на отбраната са открити доказателства в телефона на арестуван, т.е. има снимки и телефонни записи, които потвърждават злоупотребата със служебно положение от генерал и полковник. За това е информиран министърът и защитата, и Стево Пендаровски, който не е проявил интерес към нищо. Защо министърът и Пендаровски не предприемат нищо? Решиха да замълчат.

Г-н премиер, наясно ли сте, че в институцията с най-голямо доверие сред гражданите имате висши служители, които са изнудвали за сексуални услуги подчинените си колеги и ще поискате ли оставката на министър Петровска, че не поема отговорнст и по този начин стимулира подобни събития в бъдеще? И вторият въпрос е кога ще уволните Оливер Спасовски, каза Ковачки", цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase