Снимка БГНЕС, архив

От ВМРО-ДПМНЕ реагираха на интервюто на президента на Северна Македония Стево Пендаровски.

В него той заяви, че с днешното си гласуване „против” за дневния ред на заседанието на парламента, което имаше една единствена точка-необходимостта от конституционни промени в страната, опозицията е показала, че европейската концепция в Северна Македония се е провалила, а ВМРО-ДПМНЕ няма посочена алтернатива.

„Вместо да се тресе от нерви и да лъже в интервюта, Пендаровски трябва да приеме с факта, че над 80% от хората са против конституционни промени под български диктат. Народът не му плаща да се държи арогантно, а да защитава националните и държавни интереси”, се казва в съобщението на опозиционната партия.

Според ВМРО-ДПМНЕ Пендаровски се опитва да "измами" СДСМ и ДСИ, за да го номинират отново за президент, затова използва този вид реторика.

Още по темата

„Ако беше способен, нямаше да допусне (Северна) Македония да влезе в капана на България, в който или ще се преговаряме до безкрай, или ще бъдем асимилирани”, заявяват от ВМРО-ДПМНЕ.

Днешното парламентарно заседание не завърши с гласуване, а от парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ се изказа единствено депутатът и бивш опонент на Пендаровски на предишните президентски изори Гордана Силяновска-Давкова, която не е член на опозиционната партия, предаде БТА.

Редовните президентски избори в Северна Македония трябва да се проведат през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase