Снимка: БГНЕС

"Българските привърженици са спрели своите коли, излезли са от тях, след което е започнала вербална разправия, която прераства във физическа разправа с група граждани, които са дошли от съседните обекти. При връщането им в автомобила 29-годишен български гражданин е наръган с остър предмет в областта на корема. При него е констатирана тежка телесна повреда и е настанен за лечение. След хирургическата намеса той е в стабилно състояние".

Това съобщи прокуратурата в Северна Македония относно вчерашния инцидент с фенове на Левски преди мача с Шкупи от Лигата на конференциите.

Тази сутрин прокуратурата в Скопие съобщи, че са получили данни за инцидента в "Чаир" и са предприети всички необходими стъпки за идентификация на лицата, които са участвали в инцидента, при който бе наръган привърженик на Левски. По първоначална информация, според властите в Скопие, привържениците на Левски с две коли с български регистрационни номера са минали покрай търговския център "Чаирчанка", където са започнали спор със случайни минувачи и граждани. От прокуратурата уточняват, че с цел утвърждаване на самоличността на гражданите, които са участвали в инцидента и които по първоначални данни не са били част от групата на привържениците, както и с цел пълно изясняване на събитията, е взет доказателствен материал от мястото на инцидента, който ще бъде изследван. Освен това има и видео записи от околните обекти и от камерите на общината "Сигурен град".

"Преди началото на мача между Шкупи и Левски една група запалянковци от България използва насилие към служителите на македонската полиция. Ние задържахме 21 лица, от които 19 български фенове и двама привърженици на Шкупи", каза македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски на извънредна пресконференция. Според него всички български привърженици, които са пристигнали на граничния пункт "Деве баир/Гюешево" са били посрещнати от полицейски кордон и съпроводени до стадиона в Скопие. "По всяка вероятност е имало няколко коли, които са пристигнали неорганизирано и са преминали през квартал "Чаир", където е направена провокация и се стига до конфликта. Ние знаем кои са нападателите и ще имаме подробна информация по този случай", допълни Спасовски.

Пострадалият български фен е настанен в болница "Св. Наум" и вече е в стабилно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase