Снимка: БГНЕС

Алексис Ципрас пристигна в Първо основно училище в Перистери, за да упражни правото си на глас. Той гласува в това селище за първи път. Смятаният за тотален фаворит Кириакос Мицотакис упражни правото си на глас в 1-ва гимназия в Кифисия, съобщиха гръцките медии.

В изявленията си Ципрас отбеляза: На тези решаващи избори, които се провеждат с усъвършенстваната пропорционална система, се оценява не само кой ще управлява страната, оценява се нашият живот през следващите 4 години, оценява се качеството на демокрацията. Съди се дали ще имаме неконтролируемо правителство или силна опозиция".

"Само СИРИЗА може да изиграе тази роля. Силна СИРИЗА днес означава силно общество и здрава демокрация", категоричен бе той.

От своя страна Кириакос Мицотакис отбеляза:

"Днес гражданите и републиката имат думата. За втори път гласуваме за това страната да има правителство. Гражданите ще изпълнят зряло своя дълг. Те ще гласуват за личното си благополучие, за собственото си благо, за благото на семейството си. Те ще гласуват за родина, която ще предложи условия за просперитет и социално равенство на всички гърци. Пожелавам ви успешно гласуване и да се увеличи участието в този изборен процес".

Председателят на третата политическа сила ПАСОК Никос Андрулакис също гласува в Аркалохори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase