Снимка: БГНЕС

Вече над 16 часа продължава да бушува пламналият вчера пожар в завод за рециклиране в западния турски град Маниса, съобщава турската държавна телевизия ТРТ Хабер. Огънят се разгоря вчера около 16.20 ч. в завода за рециклиране и производство на желязо и стомана.

Причината за възникването му не е установена.

Поради запалимостта на съхранявания във фабриката полиуретан и въздействието на вятъра пожарът се разрасна бързо и се разпространи към административната сграда на фабриката.

На мястото бяха изпратени екипи на пожарната, здравната служба, жандармерията и Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД). Пожарната команда в Маниса е получила подкрепления от Измир. В работата по потушаване на пламъците участваха и три хеликоптера за гасене на пожари на Регионалната дирекция по горите в Измир, но през нощта те преустановиха действията си.

Валията на Маниса Яшар Карадениз, който пристигна на място, за да се запознае със ситуацията, каза пред репортери, че към момента няма пострадали и човешки жертви. С пожара се борят 37 пожарни коли, 10 цистерни и 3 хеликоптера, добави той.

Черният дим, издигащ се в резултат на пожара, все още е видим от много точки на града, посочва ТРТ Хабер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase