Снимка БГНЕС

Обстановката в Косово става напрегната, следим внимателно, организирали сме денонощно дежурство, за да имаме своевременно получена информация и реакция от наша страна, която да бъде адекватна на тази ситуация. Към момента няма постъпило искане към българската страна за увеличаване на българския контингент.

“Всички наши военнослужещи са живи и здрави, нямат проблем, изпълняват си функционалните задължения, включително и в тази част на територията на Косово, където са възникнали проблемите”, добави Стоянов.

Той подчерта, че България е декларирала оперативен резерв една рота. “Имаме такава готовност тази рота в седемдневен срок да бъде изпратена, но засега такова искане към нас не е постъпило”, уточни той.

Още по темата

“Вчера са открити две площадки на Граф Игнатиево. Едната площадка е ескадрилен оперативен център, изключително важно съоръжение, в което ще бъдат настанени летателният състав и там се планират абсолютно всички задачи, свързани с летателната дейност. Втората площадка е SSF, където ще бъде склад за класифицирано оборудване”, каза той пред БГНЕС и уточни, че без тях сертификацията на летище Граф Игнатиево няма да може да мине и няма да могат да бъдат приети самолетите F-16.

По думите му изходните задания е трябвало да бъдат започнати през 2016г., но реално първите строителни площадки са открити през 2021г.

“Планираме да приключим цялостно летище Граф Игнатиево през декември 2024г.”, каза той и уточни, че това е графикът, който служебното правителство е предложил и изрази надежда редовното правителство да положи усилия в тази посока.
 

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 месеца

Този има ли друга работа освен да ни информира какво иска от България отановското командване? С какво се отличава от сержант, изпълняващ заповеди?

10

ББ

преди 3 месеца

До Анонименкопейкин гледал си някоя рашистка телевизия!ежедневно гледаме как умират децата на Народите на Русия за едното нищо...путин!удобно не говорите от пАсолството защо умират децата на Народите на Русия...те руснаците избягаха,умират децата на малцинствата...позор...грях за путин и обслужващите го!!!има Бог!

9

Анонимен

преди 3 месеца

Онзи ден гледах около 200 войници от КФОР са загубили живота си за едното нищо.