Снимка БГНЕС

Момчето, което застреля 8 деца и охранител в Белград, е било отличник. Преместено е в друг клас, защото е било тормозено от децата". Това коментира журналистът Николай Кръстев в предаването "Денят започва" по БНТ по повод стрелбата в сръбско училище в сряда.

"Момчето е имало предварителен план по кого да стреля, имал е и скици на училището. Знаел е коя е най-близката класна стая“, каза Кръстев.

"Той не може да носи съдебна отговорност за това, което е извършил. Родителите му също са задържани", добави журналистът.

Още по темата

"Сърбия е комплексна държава. В медиите постоянно се говори, че младите трябва да решават по нов начин проблемите, натрупани в миналото. Това влияе на младите. Може да видите как млади хора отново са решени да воюват за Косово, говори се против Европейския съюз", каза още Кръстев.

"За първи път има подобен случай в сръбската нова история. Вчера министърът на образованието в Сърбия обвини западните ценности. Може да чуете обяснения, че лошият Запад е виновен за всичко лошо, което ни заобикаля", обясни той.

Сръбски медии пишат, че Коста Кечманович е  планирал стрелбата отдавна, но е стрелял на следващия ден, след като изкарал по-ниска оценка по биология. Бил е амбициозен да бъде първи по успех. Стрелбата пък усвоил от баща си, който го водел на стрелбището и го научил да борави с пистолета. Родителите са лекари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase