Снимка: БГНЕС
fallback

Трябва да направим промените в конституцията, смята външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи. Той коментира темата в интервю пред "Click Plus“ на ТВ21. В него Османи признава, че това е чувствителен въпрос, но вярва за решение.

"Повече от 50 дни не съм се появявал пред медиите. Правя това, за да не се представят погрешно изявленията ми в България. И това се пренася тук у нас и подкопава целия процес. Хората тук изпитват истинско разочарование. Питат се дали тази работа има връзка с ЕС. Сега в България не е време за обществен дебат, защото България е в предизборен период.

Много е важно да имаме подкрепа от международната общонст. Затова ще изчакаме още малко и ще започнем обществено обсъждане на конституционните промени. Повярвайте ми, като излязат предложенията, като прочетат текста, /на хората/ ще им олекне много, като видят, че става дума само за технически неща. Когато видят, че българите и сега са в конституцията, ще трябва само да ги назовем по име, мисля, че всеки ще се замисли - дори и тези, които са против!", каза Османи.

"Ще бъде много лошо, ако не се приемат конституционните промени. Лошо ще е за държавата. Ако конституционните поправки не бъдат приети, преговорите ще спрат. Тогава ще бъде твърде късно за всичко. Догодина ще има избори и в ЕС, това означава допълнителни усложнения", заяви Османи, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Карл Бенц

преди 1 година

ДО АГРЕСИВНИТЕ И П......И МАКЕДОНЦИ: ПРОФ. НИКОЛАОС МИЦОПУЛОС - ГРЪЦКИ УЧЕН,Е КАЗАЛ В МАКЕДОНИЯ КОЙ КАКЪВ , КАКЪВ ЕЗИК ГОВОРИ, КАКВО ПИШЕ И КАКЪВ Е ЦАР САМУИЛ И КАКЪВ ЕЗИК СА ГОВОРИЛИ РАБОТНИЦИТЕ КОГАТО СА БИЛИ РАЗКОПКИТЕ ЗА САМУИЛ!

59

Анонимен

преди 1 година

макетаБУГАРИИИИИИКАКВО ВИ ПРЕЧИ ДЪРЖАВАТА ОТ ЧИЙТО НАРОД СЪРБИТЕ ВИ ОТКЪСНАХА ОТ ГЪРДИТЕ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ. НЕ МРАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЗАБЛУДИНЕ ДИЦА НА БЪЛГАРИЯ, МРАЗЕТЕ МЪЗИЧЕТЛКАТА СИ СЪРБИЯ, КОЯТО КАТО НЕ МОЖА ДА ВИ НАПРАВИ СЪРБИ ВИ НАПРАВИ ПОНЕ НЕЩО КАТО НИЩО МАКЕДОНЦИ. СЪРБИЯ ТАКА СЕ ОПИТА И ОТ НИШЛИИ, ПИРОТЧАНИ И СОФИЯНЦИ ДА НАПРАВИ ШОПСКИ НАРОД...СЪРБИТЕ СА ТОВА - ЗАТОВО БОГ ИМ РАЗБИ ВЕЛИКАТА ДЪРЖАВА НА ПАРАМ ПАРЧЕТА.

58

Анонимен

преди 1 година

До ЕУфаккиUгеноцидот кой ку ти прихватели сърбите води до това да си мислиш че припадаш към некаков изфабрикуван народ - македонски народ. такав народ нема и нема и да се роди и много от вас старите го знаят това че македонския народ е фалшива удбашка работа.

fallback