Снимка: БГНЕС
fallback

Взети са ДНК-проби от 57 тела, открити досега след влаковата катастрофа в Гърция през нощта срещу 1 март.

Над 2 хиляди души протестираха втори ден в Атина и Солун, шокирани от трагедията, разиграла се при челен сблъсък между 2 композиции край Лариса.

Гръцките железници и столичното метро проведоха 24-часова стачка. Демонстранти и синдикати обвиняват железопътната компания и няколко правителства в небрежност и пренебрегване нуждите на железниците.

Властите обещават отговори след мащабно разследване. Членове на кабинета споделят пред Би Би Си, че инвестициите в железопътната система са били затруднени от гръцката дългова криза около 2010 г. и последвалите драстични мерки за икономии. Те бяха цената за спасителен план, договорен с ЕС и МВФ, предаде БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

$$$€€€ провалил се

преди 1 година

Жалко за хората.В България транспорта е в още по окаяно състояние. Нито магистрали нито железници имаме .Добре че не пътуват много хора не ми се мисли какво би станало у нас при това отчаяно състояние на БДЖ.Политиците не се интересуват защото се возят в своите скъпи коли.Не се прави нищо защото искат да лапат само парите от народа който плаща данъци и осигуровки за да си получат заплатите които даже не са си заработили.Само ни лъжат, мамят и крадат от всички нас.

3

Анонимен

преди 1 година

И какво ще открият в тия ДНК проби? Освен да отидат за изследвания в някоя лаборатория без съгласието на вече загиналите си собственици, за да бъде използвана кой знае за какво. Със сигурност не и причината за трагедията.

2

Анонимен

преди 1 година

Младите виждат , че еврофондовете за преустрояване на железниците не се усвояват . Не се реално работи за да отговарят на стандартите на ЕС. И се възмутени . Тук такива млади няма. Напуснаха " чакалнята на Б. Б. " без да чакат покана. В България останаха работещите бедни пенсионерите.

fallback