Снимка: БГНЕС
fallback

Открити са мъртвите тела на всички кипърски турски деца от волейболния отбор на училище във Фамагуста, учители и родители, които бяха затрупани от рухналия хотел в Адъяман, съобщиха днес кипърските турски власти.

35 деца и възрастни от кипърската турска училищна спортна група от Фамагуста загинаха в Адъяман, а общо в районите на земетресението Северен Кипър загуби 48 свои съграждани, бе обявено в официалното съобщение.

Днес малко преди обед екипите по търсене и спасяване са намерили телата на последните двама от младежкия волейболен отбор, които бяха издирвани в отломките на рухналия хотел.

С тяхното откриване всички кипърски турски граждани в хотела са достигнати, казаха властите в Северен Кипър.

С полети през изминалата нощ на острова бяха върнати телата на 19 кипърски турци, загубили живота си при земетресението в Турция, чиито погребения са днес.

13 от тях са жертви от ученическата спортна група, сред които са и майка и двете й дъщери. Родителите на загиналите деца и техни приятели се сбогуват с тях със сърцераздирателни събщения в социалните мрежи.

Отборите по волейбол за момичета и момчета на училище във Фамагуста и придружаващите ги учители и родители са били на състезания в Адъяман, съобщи БНР.

Четирима от 39-членната група са успели да се спасят сами от останките на изравнения със земята хотел в първите часове след труса.

В продължение на 5 дни близо 200 спасители и родители се опитваха да достигнат до останалите 35 души под развалините. Първите тела бяха открити късно вечерта в сряда.

В Северен Кипър е обявен 7-дневен траур до неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Спокойно

преди 1 година

В България СЪЩО има ТУРСКИ Строителни фирми. При нас дори Моловете ке паднат ако се случи нещо подобно.

9

Обективно

преди 1 година

В Япония има трусове по 8,5 по Рихтер с по- Малко жертви и щети!!!!

8

Строителните...

преди 1 година

...фирми са били на приближени до Ерсоган и партията му - обръчи от фирми. Точно като у нас. Много турски фирми строят и у нас. На външен вид го докарват, но здрави строежите НЕ са!

fallback