Снимка: БГНЕС
fallback

Легендарният турски вратар Волкан Демирел, който има 63 мача за националния отбор на Турция, публикува в Instagram апел за спешна помощ на Турция.

Oще по темата
Легендата на Фенербахче призова със сълзи за помощ за пострадалите градове в южната ни съседка. В момента Демирел е треньор на Хатаяспор, а градът на отбора е един от най-пострадалите след труса.

„Тук е бедствено положение. Няма достатъчно болници, линейки. Няма достатъчно помощ, трябва ни помощ възможно най-бързо. Всичко е токова лошо, нещо трябва да се направи, моля ви”, бяха думите на бившия вратар.

Според турските медии сред загиналите под руините има и футболисти от местната Суперлига. Към момента е потвърдено, че няколко от членовете на Хатаяспор са затрупани под развалините и спасителите се опитват да стигнат до тях.

В неизвестност е и бившият футболист на Нюкясъл и Челси Кристиан Атсу, който снощи отбеляза победния гол във вратата на Касъмпаша в мач от турската Суперлига.
 

Volkan Demirel: "Burada herkes perişan. Herkes can çekişiyor Hatay'da. Buraya lütfen ambulans, yardım. Burada durumlar çok kötü. Yardım edin, insanlara ulaşamıyoruz." pic.twitter.com/SjaALkir2w

— Ajansspor (@ajansspor) February 6, 2023

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

:(

преди 1 година

Бог да прости починалите! И сила и спасение на близките им!

24

още нещо

преди 1 година

КОМШИЯТА Е ПО-ВАЖЕН ОТ РОДНИНАТА ! ТАКА ЧЕ ТРЯЯБВА ДА ПОМОЖГНЕМ НА НАШИТЕ КОМШИИ ТУРЦИТЕ.

23

До 6

преди 1 година

Тук ако друсне такова чудо, няма кой да ни помогне... Ще има повече съборени сгради, отколкото останали здрави. България се крепи на чудо толкова години и се разминаваме с нещо сериозно, като земетресението в Турция. Пази Боже нещо подобно да ни връхлети. Държавата ни не е подготвена за нито един природен катаклизъм.

fallback