Снимка: БГНЕС
fallback

Пътят от граничен пункт "Илинден-Ексохи" към гръцкия град Като Неврокопи е затворен. Образувала се е километрична колона от автомобили и камиони и в двете посоки, заяви пред БНР председателят на земеделското сдружение "Басма" Иван Сабахлъков, който пътува към Кавала, но е блокиран на пътя. По негова информация става дума за тежък инцидент, при който е загинал 31-годишен пилот от Гърция.

"Доколкото ме информираха, паднал е самолет точно на пътя и в момента е затворен пътят, от доста време, в двете посоки. Има наистина страшно много полицейско присъствие. Кога ще се отвори не знам.

Българските шофьори да не пътуват на този етап. Аз съм преди Гранит, едно селце след Като Неврокопи, а произшествието е станало на 5-6 километра по-надолу.

Нашите тирове ги спират още на границата, "Ексохи" ги спират, нашите полицаи не знаят, пускат ги. Затова информирам да не пътуват, не е желателно. Тук е доста студено и вятър има", каза Иван Сабахлъков.

Българските гранични власти потвърдиха, че движението е било спряно за часове, но по тяхна информация причината е била траурна церемония, в която е участвал и премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 година

Много сте ***...Паднал самолет по пътя

2

Аз

преди 1 година

Какви I_D_I_O_T_I газят майката земя!?!? Този Иван Сабахлъков е един от най-големите. Бил паднал самолет на пътя!?!?... Боже прости му тъпотията. Става въпрос за погребението на гръцки пилот от Като Неврокопи, чийто изтребител се разби на 31 януари в Йонийско море. Присъстват стотици хора от цяла Гърция и на правителствено ниво. Множеството от хора е блокирало пътя. Толкова по въпроса!

1

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Жалко за човека. Защо обаче е паднал този самолет?

fallback