Снимка: БГНЕС
fallback

Шведският посланик в Анкара е бил повикан в турското министерство на външните работи, след като е получена информация, че е разрешено изгарянето на Свещения Коран в близост до посолство на Турция в Стокхолм, предаде турската телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

Според данни на дипломатически източници, след като е била получена информацията, че на 21 януари близо до турското посолство в Стокхолм ще бъде организиран протест, на който ще бъде разрешено изгарянето на Корана, в турското министерство на външните работи е бил повикан шведският посланик в Анкара.

Пред посланика е било изтъкнато, че турската страна осъжда най-категорично посоченото планирано "провокативно действие, което очевидно представлява престъпление от омраза".

Посочено е било, че това отношение на Швеция е неприемливо и Анкара очаква действието да не бъде допуснато, както и че оскърбяването на свещени ценности не може да бъде защитавано, позовавайки се на "демократични права", посочва Си Ен Ен-Тюрк.

(БТА,Нора Чолакова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

птица

преди 1 година

Хаха, така им се пада на скандинавските подлюги. Че много им порасна работата, че щели да са в Нато, че спряха по този случай пенсиите на живеещите в чужбина, че се заяждат с Русия без никакъв повод (засега)...

8

Анонимен

преди 1 година

Обаче Финландия я е страх да влезе сама в нато и затуй и двете ще си останат само кандидатки.

7

Анонимен

преди 1 година

Хубава работа ама

fallback