Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Българските власти са предали на Турция терорист, издирван за бомбения атентат на булеварда "Истиклял" в Истанбул, предаде Нахиде Дениз спец. за БТА.

Oще по темата
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че благодарение на българските власти е била заловена ключова фигура от организаторите на бомбения атентат на булеварда "Истиклял" в Истанбул, при който загинаха 6 души и бяха ранени 81 души.

Става дума за терориста, помогнал на Билал Хасан, който е предоставил експлозива на Алхам Албашир, да избяга от Одрин в чужбина.    

„Установихме, че единият от терористите, помогнал на Билал Хасан да избяга от Одрин в чужбина, който е ключова фигура, се намира в България. Ние съобщихме на българските власти това име. Благодарение на тях, да са живи и здрави, той бе заловен и снощи в 18 ч. ни предадоха терориста Хазни Гьолге в Одрин. Аз разговарях с българския министър на вътрешните работи, оказа се, че са го открили на друг адрес. Изразих пред българския вътрешен министър нашата признателност във връзка с този случай“, заяви турският вътрешен министър. Неговото изявление бе излъчено на живо по турския телевизионен "Канал 24".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Мис ъндърстендинг

преди 1 година

До Кармен ЗлатареваЮда си е местен и не е българин, Крум е българин- пиел си виното от чаша от череп на Византийския император Никифор -е кажи не е ли генгстер ? Ние сме вярвали на Тангра-Небесния Бог и хобито ни е било да трепем християни- преди насилственото налагане на християнството с изтребването на 52 прабългарски рода до 9 то коляно ...

20

Военен брокер

преди 1 година

Терористи от цел свят се стичат в България вакума и политическото безвремие породен от умните и убавите и киро парапета и тнт. от 2 години насам ни превърна в разграден двор.Всички криминали се събраха у нас.Оня ден даже няква депутатка разкарвала терорист по кметсвата в некво Плевенско село.Има намерени и взривни устройста.

19

Предали сме

преди 1 година

Лвски, предали сме Ботев, ся предали на Ердоган, утре ще предадем един страшен ТЕРОРИСТ де са заловили при баба си и дядо си на Индо-Пакистанското правителство на Англя, щото се осмелил да каже нещо срещу тях, остава само да пратим оня де путин го търси, ама той знае човека що за стока сме и го няма тука, инак сме го предали до 2

fallback