Снимка: БГНЕС
fallback

Все още нито е ясно, нито са задържани нападателите, които са замервали българския клуб в Охрид с камъни. Това каза пред Нова телевизия Виктор Стоянов, председател на фондация "Македония".

Той смята, че системното етническо напрежение срещу тези дружества ще служи на държавата Република Северна Македония да оправдае пред обществото си провала с евроинтеграцията.

Oще по темата
България трябва да реагира остро и трябва да защитава българите. Дружествата трябва да имат добри адвокати, с които да работят, да защитават правата си, ако трябва да бъдат затворени по силата на законите с ретроградно действие. Македония е на финала да забрани българските дружества. Законът е приет, но трябва да бъде обнародван, посочи Стоянов.

Второстепенна цел е българите да не се сдружават, но ефектът на уплаха го има, заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

123

преди 1 година

Каква споделена история ?Или си българин или не.Като нещеш да си такъв , какво ще споделяш с "татарите", северен мили маус?

31

Анонимен

преди 1 година

Ние сме *** в случая. Прави или не, безумно е да кръщаваме тези центрове с имена и личности, които местните свързват с окупация и фашизъм. Идиотизъм и инат от наша страна е тази политика. Трябва да заложим на това което ни свързва и споделена история, а не да се правим на велики, на пук на всичко да се кефят патриотите на дивана вкъщи.

30

до менте маке

преди 1 година

Абе,шизофpeник анонимен.И 15 поста с различно име да пишеш,все си сбъpkaн пишман маке и 100%***.Кой ти вярва на тъпните ?

fallback