fallback

Общ преглед

Терористичен акт е една от версиите в разследването на експлозията, станала на пешеходната туристическа улица "Истиклял" в Истанбул. Това се казва в съобщение, публикувано в Туитър на страницата на новинарския портал "Майнет".

След взрива се анализират записите от всички видеокамери. Води се оглед, за да се установи дали със сигурност става въпрос за чанта, пълна с експлозив. Не се изключва и версията за терористичен акт.

Oще по темата
Според вестник „Йени Шафак” главната прокуратура на Истанбул е започнала разследване на експлозията и опцията за атентат се разглежда като една от версиите.

Както каза по-рано губернаторът на провинция Истанбул Али Йерликая съобщи, експлозията е избухнала на улица "Истиклял" в квартал Бейоглу около 16:20 часа. Има загинали и ранени, броят им се установява.

Първоначално бе съобщено за 11 ранени. По-късно турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, позовавайки се на валията на Истанбул, посочи, че четирима души са загинали, а 38 са ранени.

В същото време властите наложиха временна забрана за публикуване на новини за експлозията, отбелязва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Иван

преди 1 година

Малко бяха заглъхнали тия,и пак се почна.Дано да не е серия от атентати само.Последно, ако се не лъжа,беше в нощния клуб в новогодишната нощ на 2017.

40

Истината

преди 1 година

Aко е ПКК следващата гореща точка е Анкара!!!

39

Анонимен

преди 1 година

43-не ти ли харесва за Ваташа та си сложил минус. разбра ли кой е ок....ор.

fallback