Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Сърбия очаква Косово да изпълни поставените от страната условия. Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, съобщи Данас.

Косово настоява сърбите да се върнат в институциите в северната част на страната.  Вучич постави условия за това.

Основното е да се оттегли искането за смяна на регистрационните номера на сръбски автомобили.

Oще по темата
Въпросът е бил повдигнат пред ЕС още през август.

Тогава е било направено и предложение. Франция и Германия дадоха идея за подобряване на диалога с Косово.

Сърбия е изпратила своя отговор и очаква двете страни да излязат с позиция. Проведена беше и среща с френския държавен глава Еманюел Макрон, на която са били представени пълния набор от сръбски условия.

Вучич определи срещата като една от водещите по важност, които е подреждал и че е готов на компромис при точен момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Алекс

преди 1 година

Крайно време е Вучич да осъзнае,че Югославия вече не съществува.Беше,каквото беше.Ако сърбетата бяха по-умни можеха да си запазят добрите връзки с Хърватия и Словения,но сръбския шовинизъм не позволи това да се случи.Вместо това се наложи да изядат натовската тояга.Вучич да не поставя условия.Тоягата е налична и готова за действие.

3

Анонимен

преди 1 година

Тази сръбска администрация командирована от Сърбия ли е,че тъй бързо напуснала от Косово в Сърбия само заради автомобилните табели понеже автомобилите се водят като на собственици постоянно пребиваващи с постоянно местожителство като част от населението на Косово откъдето са им издадени шофьорските документи за право на управление на всички видове ПТС- мотори,автомобили,бусове,автобуси,камиони,стопанска и строителна техника по категории признати както другите или си ходят в Сърбия на курсове.

2

Анонимен

преди 1 година

Кръвопийците сърбежи немогът без кръв няма съсед да не е пострадал от тях хванете пътя за родината расия и никога повече не стъпвайте на балканите косово винаги е било на Албанците и ще бъде прочетете малко история това съ земи на дардани илирски племена

fallback