Снимка: БГНЕС
fallback

Два вертолета от авиобаза Крумово помагат за гасенето на пожари в селата Горно Къпиново и Мокрен.

Вертолет Ми -17 с екипаж от Военновъздушните сили (ВВС) се включи днес в гасенето на големия горски пожар в землището на село Горно Къпиново, община Кирково, област Кърджали, съобщиха от министерството на отбраната.

В 13. ч. и 12 мин. вертолетът излетя от авиобаза Крумово със задача да изпълни специален полет за разузнаване и пожарогасене от въздуха на огъня в района на връх Вейката. Вертолетът е снабден с подвесна система за гасене на пожари.

Втори вертолет Ми-17 излетя днес в 14.33 ч. от авиобаза Крумово, за да окаже помощ за потушаването на пожар, възникнал в землището на с. Мокрен, Сливенско, където огънят е обхванал смесена гора.

Участието на военнослужещите е по искане от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и разрешение от началника на отбраната.

Към момента пожарът в местността Гюмюрджински снежник в община Кирково е под контрол, каза директорът на регионалната противопожарна служба комисар Сергей Заимов, цитиран от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

bbb

преди 1 година

Защо не пишете, че пожарът в Сливенско до с. Ново село и е възникнал в резултат на военни учения с участието на американски войници! или, според този сайт, Путин е виновен!

10

Христо Христов

преди 1 година

ЦЯЛА евроатлантическа българия да изгори ще гледам с кеф и ще правя снимки за спомен и пример за правотата на Дарвин!

9

Христо Христов

преди 1 година

Преди недоразумението плевнелиев и Русия помагаше в гасенетата. Сега партньорите от ЕС и НАТО помагат ли?!

fallback