Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ламбе Алабаковски, който преди няколко месеца запали входната врата на Културния център „Иван Михайлов” в Битоля, е получил шестмесечна условна присъда. Това е потвърдил за  Радио Свободна Европа в Република Северна Македония адвокатът му Дарко Стефановски.

Oще по темата
Алабаковски се е признал за виновен, а присъдата няма да бъде изпълнена, ако в следващите две години Алабаковски не извърши ново престъпление, е уточнил пред изданието адвокатът му.

На 4 юни тази година рано сутринта Алабаковски изсипва туба със запалителна течност пред входната врата на сградата, в която се помещава Културният клуб „Иван Михайлов” в Битоля, запалва я и бяга от мястото на престъплението с велосипед.

Задържан е от полицията след неопровержими доказателства най-напред в ареста, след това под домашен арест, а накрая беше освободен. Алабаковски се появи и в първите дни на протестите през юли в Скопие, запалвайки т.нар. „френско предложение”.  
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 година

Нещо се сбъркаха комшиите - очакваше се да го направят почетен гражданин на Битоля и да осъдят България да му плати обезщетение, защото се е изгорил при палежа.От втория опит ще стане!

5

Анонимен

преди 1 година

Чист южен сърбин ... жалко, че нямаше такива храбреци като него когато северна македония беше южна бановина

4

МАКЕДОНСКА СКРОМНОСТ

преди 1 година

Вистински еуропеац и голем комита. Ке го напраат шеф на МАНУ /тяхната академия на науките и изкуството/, па може и ВМРО - ДПМНЕ да води

fallback