Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на външните работи ва Република Северна Македония осъжда говора на омразата по време на футболния мач с България. Спортните събития представляват най-висок израз на принципите на честна игра, взаимна почит и надпревара в спортен дух.

Oще по темата

Злоупотребата с тези принципи за разпространение на омраза и нетърпимост представлява нарушение на замисъла на тези събития.

Северна Македония и България ще продължат и занапред да работят за развитие на двустранните отношения, като страни-членки на НАТО, бъдещи партньори в ЕС и преди всичко добри съседи, съобщават от МВнР на РСМ, цитирани от БНТ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 1 година

Няма Македонец,който да е викал К..Уу.Рръ..за Левски и Ботев ! Българите гомправят почтимвсеки ден!!!

26

Анонимен

преди 1 година

Нямаше да е нормално да аплаудират химна.Ако беше така това.щеле да означава ,че са диктатура.Те са свободна държава и може да изразяват отношеноетп си към дадена държава.След като теи години България се държи нрутално с Македония,няма как Македонците да ни обичат.Ако Македонците правиха това което правим ние с тях,нямаше да сме толкова любезни като тях.Само ветото щеше да е достатъчно,да не говорим за говора намопределени политици.

25

Анонимен

преди 1 година

От това по трагично нещо няма.Външно Министерство да се намесва за това ,че феновете са викали или са вдигали шум.Та това им е работата.Външо министерство да посети малко мачове в България и да види какво става.Първо да види какво става на детските мачове.Какво викат родителите ,децата и след това да се качи в градакия транспорт при мачове на Левски и ЦСКА.Голяма част от феновете на Левски са Нацисти и имат тениски с Хитлър.Разходете се около Герена и кварталите близо до Герена.Ще видите .....

fallback