Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Единственият референдум, който има някакъв смисъл за Северна Македония е този за членството в ЕС. Това обяви македонският вицепремиер по европейските въпроси Боян Маричич пред Телма ТВ.

Опозицията в страната настоява за референдум за изтеглянето на договора за добросъседство с България.

Oще по темата
Вицепремиерът смята, че независимо от вота, опозицията няма да подкрепи планираните промени в основния закон.

"Ако опозицията беше против договорът с българите и европейската идея за споразумение, те щяха да гласуват против ратификацията, а реално излязоха от залата за гласуването. Никой не беше доволен от този компромис, но трябваше да се ръководим от държавните интереси", заяви Маричич.

Допълни, че страната му има два интереса. Да запази идентичността на македонския език и да се присъедини към ЕС.

Реално договорът с България не включва конституционни промени. Те бяха договорени през последните месеци.

Реално са необходими, за да започне страната европейски преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Никой

преди 1 година

Да се радват че оня президент желев ги призна под натиск иначе щяха още да са хората от пещерите ,не че сега не изглеждат така от тези действия....ама сега няма няма или на нашето или си бъдете инати безмозъчни магарета.Целия ЕС ви гледа и тия си мислят че са центъра на вниманието и не могат без.....запомнете прости пещерни *** като изтървете влака другия може и да трябва на колене да се молите за да дойде!!!

9

5-ко

преди 1 година

Па тоа е прекрасно . Во паузата помегиу две прождерувана на гастрономски специалитети Маричич се одважи да каже нешто. Но не иа пренесувате веста дека сеуште незнаат како да се произнесат дефинитивно . Ако беа мажи (као што не се ) ке речеа нема проблем идеме на референдум и ЕУ опциата ке победи. Ама цврц ....

8

Анонимен

преди 1 година

До българин Името България е на България и на българите. Точка по въпроса. Ако не ти харесва може да се оплачеш на арменския поп.

fallback