Снимка: БГНЕС
fallback

Светът е изправен пред глобална продоволствена криза, причинена от ограничения и спекулации. Това каза президентът на Сърбия Александър Вучич по време на посещение в Обединените арабски емирства, предаде БГНЕС.

"Ще има хранителна криза. Веднага щом ограничите цените, веднага започват спекулациите на търговци и производители, не можете да предотвратите това по никакъв начин", каза Вучич.

Сръбският лидер пристигна в ОАЕ по покана на президента Мохамед бин Зайед ал Нахаян.

Наскоро на съвместна пресконференция с турския лидер Реджеп Тайип Ердоган Вучич заяви, че страните от Европейския съюз трябва да се готвят за студена зима, а следващата ще бъде направо полярна, ако вярват, че могат да победят Русия с военни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Бай Дрън

преди 1 година

Санкциите към Русия са малко след Майдана. Тоест, тук виновници са превратаджиите в Киев и частност САЩ с финансирането на преврата. Санкциите постоя но се засилваха и то доста преди навлизането на руски части в Украйна. Чашата се обърна направо, а не преля, когато изключиха Русия от SWIFT. Само че тая чаша като се преобърна, заля повече Европа. Но дори и някой да не признава това, какео от това, че Русия е малко по-зле от Европа, след като Европа е зле?

29

Кико

преди 1 година

Интересно с каква валута си взима заплатата?

28

Анонимен

преди 1 година

Видяхте ли бе, ако нямаше санкции срещу Русия сега щяхте да ядете без пари. Истината е че ако Русия не беше нападнала Украйна нямаше да има санкции. Само че русофил от истина не се интересува, за него е важно величието на Русия.

fallback