Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Премиерът на сръбската автономна област Войводина Игор Мирович предложи сръбският президент Александър Вучич да връчи най-високи държавни отличия на българите, които оказаха помощ на сръбските деца при катастрофата в неделя на магистрала „Тракия“, предаде Танюг.

Oще по темата
Мирович припомни “трагедията при река Лим от 2004 г., на границата на Сърбия и Черна гора, когато загинаха 12 деца от България и когато сръбски герои спасиха ранените от автобуса в придошлата река.” По думите му сръбските деца са имали по-голям късмет в България, а българските граждани „летяха да помогнат на нашите деца“, докато пристигнат екипите на “Бърза помощ”.

„Внасям инициативата президентът Александър Вучич да удостои тези смели хора с най-високите държавни отличия на Сърбия, защото показаха човечност и братска солидарност“, каза Игор Мирович.

Сръбски автобус, превозващ общо 48 пътници, деца и възрастни, участвали във фолклорен фестивал на българското Черноморие, се преобърна в неделя вечер на магистрала Тракия, близо до Стара Загора, като ранените са над десет.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Буден Българин

преди 1 година

Децата на Лим ги спасяваха Бошняците в района, а сърбите не помагаха! Така че и те носят вина за трагедията! И не обявиха и те Траур в знак за съпричастност с нас! А тука над 100 коли - тоест стотици, а може би и хиляди хора, са се втурнали да помагат! Ясно е кой кого мрази!

12

Майна

преди 1 година

ПОДКРЕПЯМ КОМЕНТАР 1! ТОЧНО И ВЯРНО!

11

Обективно

преди 1 година

ИМАШЕ ПОНЕ 100 КОЛИ СПРЕЛИ , ЗА ДА ПОМАГАТ НА ДЕЦАТА!!! ПОКЛОН ПРЕД ТИЯ ЧОВЕЦИ! БРАВО!

fallback