Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Продължава практиката за осъществяване на съвместна контролна дейност на българо-румънски екипи от пътни полицаи, съобщиха от МВР. Целта е засилване на мерките за сигурност, недопускане, предотвратяване и пресичане на инциденти по пътищата.

Проверките, започнали вчера, са съсредоточени в пограничните райони на България и Румъния, определени на базата на данни на двете страни за очаквания интензивен трафик от румънски и български граждани и такива транзитно преминаващи за Република Гърция. Те ще се извършват с полицейски автомобил, оборудван със система за видеозаснемане и аудиозапис.

В рамките на патрулната дейност ще се осъществява засилен контрол за установяване на нарушения за неправилно изпреварване, употреба на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на деца, валидност на документи на водачите за управление на превозното средство, задължителни застраховки, техническо състояние на превозните средства, както и на случаи на превоз на лица с нередовни документи за пребиваване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 година

Е, тия се събраха! На румънски има една дума pila ("а"-то пише с една щуротия горе и се чете като "ъ"). Превежда се пак като на български - пила. За желязо, дърво, нокти и т.н. Та това "пИлъ" е един вид дребен рушвет, дето даваш на катаджии и всякаква ***, за да се отървеш. Какво да се прави - ден година храни. Сега е сезонът на фуражките.

4

Анонимен

преди 1 година

Много ми е чудно, нащи какво ще покажат на хората. Сигурно че знаят хиляда и един начина да измъкнат една стоянка,или на рушветчилък и мурафетчийство,или пък как се носи стълба на престъпник,или как да си мият колите безплатно. Много неща умее минцюлай ганчиниди,все престъпни,но такъв му е джинса. То не случайно няма престъпление без участието на бивш, настоящ или бъдещ милюполюцай или родата им.

3

Корнелия Зеленчукова

преди 1 година

Както каза един познат - дава на румънеца, той дава на българина!

fallback