Снимка: архив, БГНЕС
fallback

С плакати „Не в ЕС“, „1941=Берлин, 2022=Брюксел“ и транспарант с надпис „Не на българските договори/изнудвания“ пред сградата на българското посолство в Скопие в четвъртък вечерта се събраха група протестиращи.

Oще по темата
При засилено полицейско присъствие, със скандирания „Български фашисти“ и „Македония“, част от тях изрисуваха с жълта боя на асфалта пред посолството звездата от Вергина, наметнати със знамена със същия символ.

„Тук сме хора, които са срещу влизане (на Република Северна Македония) в ЕС, Европа не ни трябва в никакъв вариант“, заявиха част от тях, посрещайки с одобрителни възгласи думите на единствения оратор, че „България е най-нацистката държава в ЕС, а историята на един народ не е политически въпрос“.

Протестът завърши с призиви следващият четвъртък отново да се съберат на протест на същото място.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Анонимен

преди 1 година

"Не на ЕС", викат. Ми добре, те ЕС разтребват за вас. Все едно някой да иска да отиде в някой клуб с дрес-код. И понеже много си харесва цъpвyлкитe и навущата, да започна да тръби, че не иска да ходя в тоя клуб. Че кой те е викал, готин, ти сам се натисна, но се оказа, че твоята порода не е за там.

119

Анонимен

преди 1 година

Най-показателно за двустранните ни отношения е, че тия стават и лягат с "***-фашисти" и прочие титовски мантри. Докато ние нямаше дори да ги забелязваме ако не бяха като истерични стари моми, дето никой не иска, но те настояват, че някой все примира за тях. За нас територията им е романтична част от историята. От историята! За днешните титовски чугунени глави край Вардаро даже не ни боли трибуквието.

118

Анонимен

преди 1 година

Нас това какво ни бърка. Ако щат.

fallback