Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Топлата вълна от Западна Европа навлиза днес в Гърция.

От Гражданска защита приканват туристите да не остават в обедните часове на плажа, предаде БНР.

Гърция навлиза в период от две седмици с много високи температури, като още от днес се очаква температурната граница на места да премине 40 градуса.

Гражданска защита издаде извънредно съобщение за промяна в работното време на компаниите, за да се избегне работа при тези температури. Много фирми освободиха работниците в отпуск.

Туристите да са особено внимателни в тези дни, препоръчват лекарите. Да се пие много вода и да се избягва стоене под слънцето в обедните часове. От болниците съобщават, че са се увеличили случаите на деца с различни здравословни проблеми след продължително стоене на слънце.

Високите температури увеличават риска от пожари. В много райони на страната действа забраната за влизане в горски области. Мащабен пожар гори в района на Суфли до границата с България.

Гасят по въздух със самолети и хеликоптери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 година

Абе може да се пържат, като грешни дяволи, но важното е да се иде "на Гърция".

2

Hoqsan

преди 1 година

Не знам що за мазохистични хора живеят по нашата планета... в най-големия пек и жега, да се юрнеш на плажа.. ми те камъчките и пясъка, са нагряти на повече от 50-60 градуса, ко прайш там в тая жега? Държиш книга за фасон, чупиш стойки и качваш в социалните мрежи, да покажеш, че и ти си се изпънал на мръсната жега, и ти си плати, гориво и хотел... бЕгай, почивката трябва да е почивка, а не мъчение

1

Йосарян

преди 1 година

БОЖКЕЕ и това посред лято. Проклети климатични промени. Преди 30 години когато ходих за пръв път в Гърция беше същото, само че тогава още не знаехме че било КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ.

fallback