Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Благодарим на Франция, но трябва да отхвърлим предложението.

Oще по темата
Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, съобщи Нова Македония.

Дипломатът публикува своето обръщение в социалните платформи. Коментарът е за идеята на ЕС за решаване на въпроса между Северна Македония и България.

Османи обяви, че има два проблемни момента. Това са думата "протокол" в рамката, като парадигма на историческите въпроси и думата "откриване" в параграф шести от заключителни на съвета.

Те не са във френското предложение като окончателни решения, а са представени като въпроси, по които не може да се постигне споразумение. Днешното приемане на резолюцията в българския парламент, която набляга на тези два въпроса, дългосрочно ще стопира европейския процес.

Македонският дипломат обяви благодарност за френския опит, но обяви, че той няма да бъде приет, заради части в него, за които българската страна не е проявила разбиране. Това означава, че идеята ще трябва да бъде преразгледана.

Македонският премиер Димитър Ковачевски обяви, че предложението не може да бъде прието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

Хаха

преди 1 година

Довижданеее...Вари го,печи го-гьон,мАкедонски...

154

Vivko

преди 1 година

Супер новина. Дано не приемат. То няма гаранция, че нашите искания ще се приложат. Просто интересите на Франс са по-важни от нашите. Първо Македоно-Хунзите да приемат българите в конституцията си , то после ще го мислим.

153

ББ

преди 1 година

Вето на Албания заради неуважителното и престъпно поведение на липсващите му 7-г.рама,обиди,квалификации...ЕС импотентният...молещ да ги приемат във васалната...албания!!!ЕС политици...умопомрачени сте...съюзявате се с дявола...с престъпници...с *** обслужващи ...путин,препрочетете фактите моля!!!за бога...защо го причинявате на ЕС...нима ви плащаме малко?та и от путин вземате!!!

fallback