Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Очакваме окончателният вариант на френското предложение. Това обяви македонският първи дипломат Буяр Османи пред Локално.

Oще по темата

Днес той обясни, че публично представеният документ е само работно предложение. Самият документ беше одобрен от българското народно събрание днес.

"Първо трябва да видим какво е гласувал българският парламент и какъв ще е финалният вариант, който френските представители ще предложат. Нашата позиция е ясна и тя е че темите за езика и общото минало не трябва да бъдат част от преговорната рамка", обяви Османи.

Продължава за страната да е важно да се даде яснота за началото на преговорите и промените в основния закон. Османи даде още едно изявление през деня.

Там заяви, че неговата страна не може да приеме предложението, поради определени части от него. Подобна беше и позицията на премиера.

Очаква се Димитър Ковачевски и Буяр Османи да дадат подробности, когато получат пълния вариант на френските идеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

ББ

преди 1 година

До А такааахаха рама нема да риве,не е бочко,рама ще прати албанците в македония,ядоха го веднъж и България им помагаше...този път ще го отнесат!рама иска още пари...ЕС е новата му цел и ще мине през макетата като горещ нож през масло...ние ще си траем...продадоха танковете ни на скрап...васали на белград и москва са,рама ще им наложи да го приемат...албанцинте ще ги избият!те си го причиняват!!!БГ си трае този път...хаоса и позора има карт бланш...лично борисов му го дава!!!

39

Анонимен

преди 1 година

Македонци с претенции били,че темите за езика и общото минало не трябвало да бъдат в проекто предложенията за преговорни рамки,хайде бре,че то точно туй ни интересува нас за да не се правят на неразбрали,че тръгнали с/у нас,които ги признаха държавно независими да си учредят и адмистрират държавата предадена в придатък на ЮСФР и се разпадна от Комунистичрския интернационал що Социалистическия блокиран практически,че сме ги признали зарад българите с поставен въпрос по договор с рамков протокол.

38

Вьзмутен

преди 1 година

Няма да искате да прибавим кьм историята и езика и кюстендилска област нали - за да се сьгласите да влезнете в - ес

fallback