Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Ръководителите на Северна Македония, Албаия и Сърбия решиха да участват на срещата на върха между ЕС и Западните Балкани, съобщи ДАНАС.

Решението заедно взеха Димитър Ковачевски, Еди Рама и Александър Вучич. Това беше потвърдено от външните министерства на техните страни.

Oще по темата
"Няма да чуем много за нас, но ще искаме да ни чуят за "Отворени Балкани", които са продължение на духа на Европа. Трябва да говорим и за нашето спиране от България, което спира идеята за нова европейска общност", обяви в социалните платформи албанският премиер Еди Рама.

Сръбският държавен глава Александър Вучич и македонският премиер Димитър Ковачевски потвърдиха своето участие на срещата. Там ще бъдат обсъдени перспективите на страните от региона.

Имаше вариант и тримата да не присъстват на нея. Все пак се е стигнало до съгласие.

Днес много водещи фигури в България потвърдиха, че са харесват идеята на Франция за споразумение с македонското правителство, което може да доведе до напредък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

От Вселената

преди 1 година

До 55 Ха! Правилно думаш! Така е ама "Парата днес света владей и Който я нема зле живей." та треба да попитате Ковачески от дека иска пари? Тия горе на снимката са ясни! Искат да вземат парите предназначени за нас Българите!

49

От Вселената

преди 1 година

Нали знаете, че според комунистите Бог не съществува. Просто ги попитайте. Те казват, че всички ние децата на Бог - "ХОР" - ХОРАТА сме биле като компютри и когато тялото спре да работи, есе едно му изключваш компютъра. Ама кой е тоя дето изключва компютъра и те не знаят?

48

От Вселената

преди 1 година

И пак отекват много пожелания - за щастие, за здраве до небето и аз пък казвам в своето послание: Ний Бъ+Лъ+Гъ+Ариите сме БОГОВЕТЕ!

fallback