Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът Стево Пендаровски смята, че има координирана държавна политика между българските власти и Българската православна църква (БПЦ).

Oще по темата
"Безобразието отива дотам, че от БПЦ казват, че признават църквата в Северна Македония, а за името й ще размислят в следващия период. Кои сте вие да размисляте?", попита президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в интервю за телевизия "24"  във връзка с решението на Синода на БПЦ да "вдигне схизмата и да влезе в канонично и евхаристийно общение с Православната църква на Северна Македония.”

На 8 юни Гръцката православна църква също вдигна схизмата над православната църква в Северна Македония, наричайки я Охридска архиепископия, като същевременно Синодът на Атинската архиепископия изрази сериозна загриженост преди всичко относно използването на името "Македонска православна църква" в писмото на Сръбската патриаршия, "тъй като това навлиза във вътрешните работи на Гръцката църква, която също има зона под своя юрисдикция, наречена "Македония".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Диана

преди 1 година

Да...Нека съд осъди кои точно сме ние за македонската църква...Явно за Пендаровски ние сме никои, но дали това е така?!..Според мен, РСМ определено плаче за съд за човешките права на човека да има своето минало и настояще..Ако искат сърбите там да декларират превръщането на македонците в сърби на база на окупацията им от тях, нека го направят, но не да ни разиграват такива театри..Но те явно не искат това защото прикриват ламтежите на Гърция за присвояване на македонската история..

74

Д-р Гигълс

преди 1 година

Стево и Мицкоски като че ли се състезават кой по Антички Македонец е . Сега Македония отива на паркинга пред ЕС, защото с тия двамата патриоти всяка следваща преговорна глава отива от България в девета глуха , докато не кръстят Скопие на София 2 . Нека още се пенявят

73

Анонимен

преди 1 година

Архиепископия "Северна Македония".

fallback