Снимка: БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич ще направи обръщение към нацията в понеделник след отмяната на посещението на руския външен министър Сергей Лавров в Белград. Това съобщи националната телевизия на републиката днес.

Според информацията сръбският президент ще направи обръщение към сръбските граждани по вечерните новини в 19:30 ч. във връзка с това, че България, Северна Македония и Черна гора са затворили въздушното си пространство за самолета на Лавров.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви в петък, че ръководителят на руската дипломатическа мисия ще посети Сърбия на 6 и 7 юни, по време на което е планирано да се срещне с президента на страната и да проведе разговори с външния министър, председателя на Народната скупщина и сръбския патриарх. По думите на дипломата страните е трябвало да обсъдят задълбочено въпросите на двустранното политическо и икономическо сътрудничество, да обменят мнения за ситуацията в Балканския регион, както и по актуални международни въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase