Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъди акта на умишлено опожаряване на входа на сдружение Иван Михайлов в Битоля. "Този вандализъм е поредното доказателство, че има много актьори, които са против напредъка в отношенията между Северна Македония и България и нашето общо европейско бъдеще", се казва в становището, цитирано в медии на СРМ.

Oще по темата

"Това престъпление не е извършено случайно на този ден, когато двете страни ще установят диалог за преодоляване на отворените въпроси по пътя на европейската интеграция на Северна Македония. Компетентните органи на страната полагат усилия за откриване на извършителя на този вандалски акт", съобщиха от МВнР в Скопие.

Рано сутринта в събота бе подпален Културният център "Иван Михайлов" в град Битоля, в РС Македония. "Очакваме всички компетентни институции в най-кратки срокове да разкрият извършителите на този вандалски акт", съобщиха за БГНЕС от Културния център "Иван Михайлов". Те очакват "виновниците да понесат цялата отговорност за случилото се".

След официалното откриване на Културния център преди два месеца в РС Македония започна масирана антибългарска кампания, в която участваха и официални представители на властта, както и представител на държавните институции в Скопие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ПроСоТо

преди 1 година

Пете,ти ли триеш душо,или "супервайзъра" ти нарежда "Това да,това-не!" ?

16

Ямболски ZV цървул

преди 1 година

Тези питеци са с българско ДНК,обаче с промито съзнание от Югославия и Гърция....След,като се гаврят с нас,пълна забрава!

15

Ямболски ZV цървул

преди 1 година

Тези май искат СПЕЦИАЛНА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ ПО ДЕМАКЕДОНИЗИРАНЕ!

fallback