Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Мисля, че за Босна и Херцеговина е много важно да остане неутрална. Това обяви ръководителят на Република Сръбска Милорад Додик, цитиран от Klix.ba.

Додик е известен със своя добър диалог с руското правителство. Той често провежда срещи с висши представители на руската държава.

"Водя добър диалог с Владимир Путин. Смятам го за голям държавник на велика страна.

Oще по темата
Той винаги е бил справедлив към нас. Никога не съм искал нищо, но сме успявали да се разбираме", заяви Додик.

През последната година Додик работи за административното отделяне на Република Сръбска. Това му донесе множество критики от западните държави. Демонстрацията на добър диалог с Русия кара много държавници да мислят, че той разчита на подкрепата на страната за своите идеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

З

преди 2 години

Накой русофоб,НА ЕС роб си,излива американофилската повръщня

28

Анонимен

преди 2 години

Додих фалира частната банка "Бобарбанк" в БИХ и си присвои парите, като остави хилядите й вложители с пръст в уста. Разпространен бе слухът, че собственикът на "Бобарбанк" се бил задавил с вода?!

27

Анонимен

преди 2 години

Додик мечтае да нова война, в която с помощта на Путин, да се отцепи от БИХ и присъедини към Сърбия, която да "си върне" и Косово. Албанците вчера изявиха, в лицето на известен албански деец, че биха искали, да обединят армията си с тази на Косово. Русия не се отказва, да подклажда военните мераци на западнобалканските лидери.

fallback