Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Предходният премиер на Северна Македония Зоран Заев ще участва в конгреса на гръцката партия СИРИЗА, съобщи Катимерини.

Заев говори пред гръцки медии преди заминаването си за страната. Той припомни, че Преспанското споразумение беше одобрено, докато премиер на Гърция беше Алексис Ципрас.

"Споразумението от Преспа превърна спора в сътрудничеството. Той е много ценен. Присъствах на форума в Делхи. Там разговарях с премиерите Ковачевски и Мицотакис.

Oще по темата
Убеден съм, че хората, които искат приятелство и сътрудничество в двете държави, са много повече от тези, които търсят споровете. Това е радващо. Мисля, че партньорството между двете държави е на много по-високо ниво, от колкото беше преди", заяви Заев.

Той добави, че решението му да подаде оставка от премиерския пост е било правилно. Това е показало, че той чува гласа на народа. Заев добави, че демократичните европейски идеали трябва да бъдат издигнати като основни за страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 години

Нищо общо на сегашните славяни живяли на северната част от античната гръцка Македония.Мис мас от сръпчко славяни и за езика да не говорим!Смешно за световната история да използват името Македония

12

Маке

преди 2 години

Кога ке спрете да не тормозите со глупавото вето, пак ке бидеме приатели. До тогаш сме наиголеми душмани. Едноставно.

11

Узо и сиртаки

преди 2 години

Да, но вие сте партньорката

fallback