Снимка: архив, БГНЕС

Преброяването на населението в Република Северна Македония разкри интересни данни за етническата принадлежност, предаде кореспондентът на bTV в Скопие.

По официални данни от преброяването част от гражданите на въпроса за етническата си принадлежност са се обявили като викинги, джедаи, марсианци. Като такива в преброяването има 472 души - 278 мъже и 194 жени.

Още по темата
Директорът на Статистическата служба Апостол Симовски заяви, че това са глупави и измислени отговори, затова решили да ги сложат всички в папка "неизвестни".

„Не знам как да ви го обясня, но имаше хора, които бяха попитани за етническата им принадлежност и които измислиха отговорите. Не можем да кажем на хората да бъдат сериозни, защото те имат право да се чувстват така, както твърдят, че се чувстват“, добави той.

На този фон 1 089 000 граждани са се обявили за православни християни, а 590 000 души за мюсюлмани.

В югозападната ни съседка са представени почти всички вярвания и богове, така че будизмът е осмата религия в страната с 894 последователи, също така има и над 1000 Свидетели на Йехова.

Северна Македония проведе преброяване на населението си след повече от две десетилетия.
 

Коментари Напиши коментар

69

Бунгар

преди 4 месеца

Не спряхме да пишем глупави статии за Македониа. Насаждаме примитивна омраза по всевъзможни начини,а обвиняваме Македониа за това.Те имат основание да ни мразят,ама ние защо ги мразим е необяснимо.Ние ги мразим защото те не искат да ни обичат.Чудна работа.

68

Ganjo

преди 4 месеца

Нека видим първо себе си в България и чак тогава да обсъждаме Македониа.Много по демократично преброяване има при тях и всеки е такъв какъвто иска. Нямат рестрикции и забрани конституционни както е в България.Демокрация истинска,а не псевдодемокрация както е в България.

67

Филипче с Коронче

преди 4 месеца

Щом в Скопие живеят чистокръвни наследници на античния Александър, защо да няма и джедаи?