Кадър: YouTube

Президентът на Сърбия Александър Вучич, който ще се бори за нов мандат на изборите на 3 април, излиза буквално от хладилника на своите сънародници. Това се случва в негов предизборен клип.

Младо семейство гледа телевизия и негодува, че отново се появява Вучич. Жената в този момент става и отива към кухнята, като казва: Наистина, само дето от хладилника не излиза. Отваряйки вратата на хладилника обаче, от него излиза самият Вучич и подава буркан на жената.

Важно ми е да стигна до всеки гражданин на Сърбия. Много още остана да се направи, трябват ни още пътища, жп линии, фабрики, казва сръбският президент. Когато всички в Сърбия получат помощи като Вас, тогава няма да ме виждате повече. Ако останем обединени с тези цели, единствената граница са нашите мечти, заключава Вучич и се връща в хладилника.

В полунощ изтече срокът за предаване на кандидатурите за президент на Сърбия, до 18 март Републиканската избирателна комисия /РИК/ трябва да утвърди и публикува списъка на кандидатите в Държавен вестник, съобщава белградският вестник "Данас".

По най-нови информации, за поста президент ще се борят осем кандидати.

Освен сегашния президент Александър Вучич, кандидат на Сръбската прогресивна партия, в надпреварата влизат Здравко Понош, кандидат на коалицията Обединена Сърбия,  Милош Йованович,  кандидат на коалиция Нада /Надежда/, Милица Джурджевич Стаменковски като кандидат на дясната партия Заветници.

В последния ден необходимите за внасяне на кандидатурата подписи предадоха професор Биляна Стойкович от коалицията Трябва, кандидатът на Патриотичния блок Бошко Обрадович, Бранка Стаменкович от коалицията Суверенисти. Два часа преди полунощ подписите в подкрепа на неговата кандидатура предаде и лидерът на Сръбската десница Миша Вацич, който пристигна пред РИК "с брониран джип с руски регистрационни табели, в колона от няколко десетки автомобила със сръбски и руски знамена и запалени факли", пише "Данас", като цитира съобщение на Сръбската десница.

В колоната имало още автомобили с руски табели, на някои от които бил изписан знакът Z.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase