Снимка: архив, МВнР
fallback

Всички с нетърпение в РСМ очакваха очакваха заседанието на КСНС. "Никой не е изненадан от твърдата, ясна и чиста позиция на президента Румен Радев. Няма никакви изненади по отношение на това какво е казано и какво се очаква от българския премиер и от българската актуална политика по отношение на Македония в този момент." Това заяви пред БНР журналистът от Република Северна Македония Владимир Перев.

Oще по темата

"Кирил Петков идва в Македония да разговаря за неща, за които много отдавна е говорено и не е постигнато досега никакво съгласие", допълни Перев.

Той посочи, че не трябва толкова да се занимаваме "с високи теми и големи мъдрости", а "малко да приземим топката, да се смирим и да гледаме с по-обикновени очи към политиката, която се движи в този момент".

Журналистът коментира, че македонският премиер може да преговаря с Кирил Петков, но всъщност 800 хиляди души в Скопие нямат парно отопление и цените на горивата много са се покачили. Това, според него, е командвано от сили извън страната.

"Няма да се справим. Хората често патят от сантимент.", отсече Перев. По думите му, обикновените хора в Северна Македония, са разпиляни да намразят българите за какво ли не.

"Те ги мразят по основание на нацията, сърбите - за основание на религията, албанците - за това че са друг народ, гърците - че ни пречиха в държавността цели 20 г. Мнението на хората се променя за две нощи. Голяма част от македонците вярват, че някой друг ще свърши нашата работа. Те вярват, че американците, англичаните и ЕС ще притиснат България да се съгласи, защото винаги е била притискана от руснаците, държава, която никога не се е развивала самостоятелно. ", коментира журналистът и допълни, че не може да има компромис между Северна Македония и България.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Ванче Михайлов

преди 2 години

Тази държава РСМ нито ни е братска,нито ни е роднинска,нито сме и майка.Аре стига с това сервилничене.Да си спазват договорите,да не крадат история,да не трошат паметници,да не ни показват среден пръст,да не наричат външния ни министър фригиднаКУЧКА,да не н и наричат татари и фашисти и да не горят български знамена.Ветото е най добрия лек за туй шизофренично поведение !!!!

8

ей писна ми...

преди 2 години

Стига с тия зайци и мишоци.Имаме си наши проблеми за решаване.Баста!ВЕТО до дупка,докле им уврят античните кратуни!Мониторинг заради посегателствата към българите там, като прекрасна добавка към ветото! Неочаквано добра комбинация! И ще даде резултат!

7

мдаааа..

преди 2 години

Македонските политици не са с европейско мислене - щели да правят железница до границата с България, да ремонтират пътища, да признават история. Тези неща нямат нищо общо дори с европейските ценности. А те ги поставят като условие. Тотално са объркани .И това братосване, приятелство, близки народи са пълни глупости от комунизма. Трябва да има единствено прагматизъм и взаимно уважение.Вето до дупка доклето не си сменят ЧИПА !!!!

fallback