Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът иска да проверим какви са възможностите за пускане на самолетна линия от София до Скопие, което ще бъде проява на добра воля и облекчаване на възможностите за посещение между двете държави. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на изслушването му в ресорната парламентарна комисия. "Имаме интензивна подготовка и сме в преговори с различни самолетни компании, които биха изявили интерес", подчерта той.

Събев посочи още, че той също ще бъде част от правителствената делегация, водена от премиера Кирил Петков, чието посещение в Скопие се подготвя. Тогава ще бъде обсъден и напредъкът по изграждането на жп връзката между двете държава, допълни министърът, цитиран от БТА.

Пред депутатите от комисията Събев коментира, че се работи и по подготовката за среща между правителствени делегации на България и Румъния, която да бъде реализирана на ниво министри на транспорта. На нея двете страни се очаква да обсъдят възможностите за изграждане на по-добра транспорта свързаност помежду си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

михаал

преди 2 години

Откривайте я, че Кирчо днеска спомена че е готов да тръгне веднага, да ни вади на тезгяха

26

Анонимен

преди 2 години

По- добре до Ямбол

25

IQ 3.14

преди 2 години

а самолет за Крапчене коги? хората по човешките държави пътуват по 200 километра всеки ден за работа, нашия еконт му било по преко със самолет. щот да не троши бусовете си, държавата да му купи самолет.

fallback