Снимка: Pixabay

Бомба е избухнала пред бар в центъра на Фуше Косово (Косовско поле). Инцидентът е станал около 6 часа тази сутрин.

При него няма пострадали, гражданите са се разминали само с уплаха. Полицията е на мястото на експлозията и се води разследване.

„Някои чуждестранни посолства в Косово изпратиха известия по имейл до вътрешния си персонал да избягват задръстванията и големите търговски центрове, тъй като има опасност от терористична атака в края на ноември“, пише местна медия. Евентуалната дата за атака е определена за края на този месец, по-точно за 30 ноември 2021 г. Местната полиция наблюдава подозрителни райони.

Още по темата
За тяхната собствена безопасност всички служители на чуждестранните посолства се съветват да не посещават районите на големите търговски центрове. Източници в полицията потвърдиха, че са били помолени да увеличат силите си около тези големи търговски центрове, където вероятно е планирана атака, но не е осигурена организирана оперативна операция. Повечето полицаи в момента наблюдават района около тези центрове.

Днешното нападение е категоризирано като "възможна терористична атака". Официално обаче косовската полиция не е потвърдила нищо, уточнява БГНЕС.

Коментари Напиши коментар

9

Рикиджия Северозапад

преди 1 месец

Не знам за коронята, но откакто Байден е начело на США се задава нов конфликт на Балканите

8

Анонимен

преди 1 месец

Като се сбият ,вируса че избяга

7

Атаман Сирко

преди 1 месец

Фойерверките започнаха в албанския автобус миналата седмица, шейтан - алах си поръчал и печно за каурския празник!