Снимка: БГНЕС
fallback

Най-голямата опозиционна партия в РС Македония ВМРО-ДПМНЕ поиска властите в Скопие да отговорят дали в катастрофиралия автобус на АМ "Струма" не е пренасян високозапалим химикал за производство на хероин.

"Дали укриваният наркотрафик от страна на властта не е причина за нещастието и 45-те загинали в България. Никой в държавата не отговаря на съмненията, че в изгорелия автобус в България е превозван високозапалим химикал, който се използва за производство на хероин. Дали точно тези химикали не са причината за бързото възпламеняване на автобуса, но и на мантинелите край пътя", попитаха от ВМРО-ДПМНЕ и поискаха отговор на въпроса, защо 140 пъти въпросният автобус е прекосил държавната граница без разрешение. Според опозицията "някой от върховете в управлението на държавата защитава "Беса транс".

БГНЕС припомня, че при катастрофата на 23-ти ноември на АМ "Струма" загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени. Автобусът бе на македонската туристическа агенция "Беса транс", чийто лиценз бе отнет поради груби нарушения в работата й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 2 години

Без допълнителна запалителна течност, няма как автобусът да изгори за секунд, че хората да не могат да реагират, да изпочупят прозорците и да излязат! Пътниците не са били пострадали от самата катастрофа, защото рязък челен удар не е имало, а 200 метра обиране на мантинели. Ако не са горели от първата секунда на катастрофата са щели да излязат като спре автобуса. Оцелелите са от последните седалки, под които няма багажно отделение с туби бензин или други запалими вещества.

27

Алекс

преди 2 години

Аз си мислех,че причина за пожара е бензин, но е много вероятно да е лесно запалим химикал.Самата катастрофа не е причината за трагедията.

26

Анонимен

преди 2 години

Те се знаят там кой какви върши ,може е да е така ,нашите разследващи не знаят

fallback