Снимка: БГНЕС
fallback

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ обяви след вчерашния първи тур на местните избори в РС Македония, че побеждава в 20 общини, очаква мнозинство в общинските съвети в над 50 от общините, включително и победа в листата в столицата Скопие.

Лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/ Зоран Заев пък заяви, че неговата партия побеждава или води преди втория тур от местните избори в РС Македония в 30 общини плюс Град Скопие и отива на втори тур в 36 общини. Заев твърди, че накрая СДСМ ще има повече градоначалници от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ.

„Няма да позволим на никого да връща страната назад. На втория тур ще се обединим с всички коалиционни партньори, защото злото заплашва. Аз съм сигурен, че с техните гласове СДСМ ще победи в повечето общини плюс Град Скопие на втория тур“, заяви Заев, цитиран от македонските медии.

Запитан от журналисти дали обмисля предсрочни парламентарни избори, лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски каза, че ръководството на партията ще обмисли този вариант и междувременно може да се формира ново парламентарно мнозинство.

Предварителни резултати от местните избори в Северна Македония ще бъдат обявени днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Груйо

преди 2 години

Песента ,, Бисер Балкански = на пеяча Гоце Николоски дека се гръмна со пищова во тутулата

13

Охрид

преди 2 години

Е стара българска столица. Този град от близо 14 века е културното и духовно сърце на България! Още от времето на братът на Аспарух Кан Кубер, който основава българска държава там през 680 г. Държавата му просъществува век и половина до сливането ѝ с Дунавската България на Аспарух. Малко след това започва и културният възход на Охридските български земи при цар Борис и Климент Охридски.

12

ПроСоТо

преди 2 години

странни същества са тия североюжни македонци...Снощи слушах радио Скопие до сред нощ..Предаваше резултатите от изборния ден...В минутите,в които никой не говореше,пускаха толкова "патриотарски" "бунтовни" песньовки,че в началото помислих,че са тръгнали на война.."Македонио,Македонио..!"..А когато кокорбошията на вмро-дпмне започна да обявява в кои паланки са "взели властта",избухваха взривове от викове,овации,ръкопляскания и скандирания...Сякаш току-що бяха спечелили световната футболна купа...

fallback